•  
  • Korkapparat Hem
  • Brygga hemma
  • Privacy
  • Sitemap

Hemmaframställning av Vin

Både nybörjaren och den lite mer rutinerade hemmabryggaren av vin bör kolla upp boken Hemmaframställning av Vin. Den är fullproppad med massor av goda tips och råd.

Vin är en fantastisk ljuvlig dryck som kan avnjutas i många olika sammanhang. Och olika sorter passar olika bra till olika mat o.s.v. Det gör att det finns mycket att utforska vad gäller vin. Dessa är de främsta anledningarna till att många har ett starkt brinnande intresse för vin. Primärt att dricka vin, men givetvis även all form av fakta om vin, som exempelvis druvsorter, framställning m.m.

Under de senaste åren har det blivit allt mer populärt att privatpersoner framställer sina egna viner i sina hem. Det har blivit både enklare och processerna har blivit förfinade. Att hemmaframställning av vin faktiskt är relativt enkelt är det alldeles för många som inte tror. Det är typiskt att människor har funderat på att börja brygga hemma men avstår för att de tror att det är för svårt. Det är viktigt att inte tillåta sig avskräckas av ens okunskap. Det krävs lite självförtroende precis som inför allting annat vi tar för oss.

Många ser hemmaframställning av vin som en rolig hobby. För en del har det inte funnits speciellt mycket av intresse att sysselsätta sig med på fritiden förrän de upptäckte intresset för att brygga vin hemma. Dessutom är det lockande att man kan spara ganska mycket pengar på att brygga eget vin.

Idag är det många vinexperter som arbetar med att ständigt förfina metoder och verktyg för vinframställningen överlag. Ett övergripande mål som i princip gäller all form av vinframställning är att lämna så lite som möjligt åt slumpen. Till exempel tillkommer ständigt flera nya ingredienser med förbättrad kvalité som påverkar slutresultatet. I synnerhet påverkar vissa nya vinjäster så att mindre i bryggningen lämnas åt slumpen.

Och allt det arbetet som vinexperterna ägnar sig åt påverkar även våra förutsättningar för att brygga vin hemma. Det är även möjligt att inom kontexten för hemmabryggning lämna så lite som möjligt åt slumpen.

För att komma igång och brygga eget vin hemma krävs en del nödvändig utrustning. Det är framför allt ett jäskärl, en gummihätta med jäsrör och en hävert som krävs för att ha möjlighet att sätta sin första sats.

Innan man påbörjar sin första bryggning gäller det att hitta ett bra recept att följa. Det är viktigt att följa det till punkt och pricka. Se också till att noga anteckna allting som behövs. Den höga noggrannheten rekommenderas därför att det ju faktiskt tar lång tid innan en sats blir klar. Och då vore det olyckligt om all tid gått till spillo på grund av någon simpel miss. Dessutom bör all utrustning kontrolleras noga innan användning. Det är av yttersta vikt att den är ren. Om inte så finns en risk att smaken på vinet förvrängs och förstörs.

För att få reda på mer kring allting som rör framställning av vin bör man läsa boken Hemmaframställning av Vin skriven av Kjeld Erlandsen. Det är en bok som hjälpt många människor i närmare 30 år (den har utkommit i flera reviderade upplagor). I boken besvaras bland annat frågor om varför man bör använda vissa ingredienser och vilken nytta de gör. Boken innehåller även tips på nya starkviner, och behandlar frågor kring smaksättning och vinprovning.

Det bästa av allt är att boken endast finns några knapptryck bort. Den finns nämligen tillgänglig gratis som e-bok på landets samtliga bibliotek. Det innebär att du kan läsa den direkt på skärmen eller på din läsplatta. Registrera ett konto för e-böcker via ett bibliotek så är du igång.

Hemmaframställning av Vin är boken du måste läsa för att få svar på alla dina frågor om vinframställning.


  • hembryggning
  • vinbryggning
  • vintillverkning

Share This Post

  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • Pinterest

Related Posts

Leave A Comment

Click here to cancel reply.

You must be logged in to post a comment.

Menu

  • Den nya generationens dryckesvaror: Aromhusets stilldrinkskoncentrat utan socker
  • Aromhusets Grapefrukt – Blodapelsin läskkoncentrat sockerfritt: Ren smak utan bismak
  • Lär dig förstå fraktkostnader för ditt paket: Använd denna volymvikt-kalkylator för att sänka fraktavgifterna och undvika överraskande extra kostnader.
  • Är Aromhusets stilldrink-koncentrat med aromerna Grapefrukt & Passionsfrukt utan socker?
  • Aromhuset sockerfritt läskkoncentrat apelsin: Garanterat utan bismak|

    Aromhuset apelsinläskkoncentrat utan socker: Utan bismaksgaranti

    |

    Sockerfritt apelsinläskkoncentrat från Aromhuset: Garanterat fri från bismak

    |

    Garanterat bismaksfritt: Aromhuset sockerfritt apelsinläskkoncentrat

    |

    Aromhuset apelsinläskkoncentrat sockerfritt: Bismaksfri garanti

  • Aromhuset grumlig citron läskkoncentrat utan socker: En ren smakupplevelse utan eftersmak
  • Aromhuset Sockerfria Passionsfrukt Stilldrink: En Söt, Fruktig och Syrlig Törstsläckare Helt Utan Socker
  • Citronsyra avkalkning: Så Rensar Du Bort Kalkavlagringar Effektivt
  • Så köper du glycerin av hög kvalitet
  • Aromhuset sockerfritt läskkoncentrat sockerdricka: äkta smak utan eftersmak
  • Aromhusets sockerfria hallonsaft: Ett sunt och svalkande val för att stilla törsten oavsett tillfälle
  • (no title)
  • Ren smak utan bismak med Aromhusets sockerfria colakoncentrat
  • Ekonomisera och undvik chockartade extraavgifter genom att använda internetbaserade verktyg för att beräkna transportkostnader.
  • Ge läsken en makeover genom att välja smaksatt bordsvatten och se kilona försvinna!
  • Köpa citronsyra: En fullständig guide för inköp och användning
  • Citronsyra avkalkning: Så Tar Du Bort Kalkavlagringar Effektivt
  • Askorbinsyra äppelmos: Fördelar och praktisk användning
  • Förebygg plötsliga fraktutgifter för dina paket genom att använda denna gratis volymviktsberäknare
  • Diskrimineringsombudsmannens misslyckande i Svedala: Ett risk mot rättssäkerheten

Pages

  • Privacy
  • Sitemap
  • Korkapparat Hem
  • Brygga hemma
  • Privacy
  • Sitemap

Powered by korkapparat.se