•  
  • Korkapparat Hem
  • Brygga hemma
  • Privacy
  • Sitemap

Så framställer du ditt eget vin

Att brygga sitt eget vin hemma har blivit betydligt enklare med tiden tack vare utvecklade vinsatser samt utrustning. Det är dock angeläget att utförligt planera sin bryggning för att få vinet i rätt smakriktning redan från början.

Inom den traditionella vinindustrin ska vindruvor användas för att det enligt EU:s definitioner ska få kallas vin. Men när vin framställs hemma är det vanligt att brygga på diverse bär och frukter.

Ifall man använder sig av till exempel bär så ska de först krossas och blandas ihop med vatten. Det är viktigt att kärlet är noggrant rengjort inför förjäsning. Tänk på att gallra bort dåliga bär samt rensa undan kvistar. Minsta lilla kvist kan förvrida den förväntade smaken på vinet. Kvistar gör därtill vinet syrligare vilket kan bidra till mögel.

På jästpaketen brukar det stå hur hög sockerhalten ska vara i vinsatsen. För att mäta sockerhalten används en ochelemätare. Oftast får man hälla i socker då bären inte är söta nog. Ifall vinet ligger i jäsning kan det finnas ganska mycket kolsyra i provet som måste bort för att mätvärdet ska bli bra. Det blir oftast inkorrekt densitet på provet när det är kolsyra. Genom att vispa vinet i ett litermått före provtagning kan man emellertid få bort en stor mängd av kolsyran. Tänk också på att tappa upp provet utan rester av frukter eller bär då det är faktorer som likaså påverkar densiteten.

När förjäsningen är färdig måste musten silas över till ett nytt kärl – ett s.k. jäskärl. Var noga med att inte få med något annat än bara vätska ner i jäskärlet. Krama ur den sista saften ur bären för att erhålla mer smak. Vinet ska jäsa i ca 2-4 veckor beroende på vilken typ av vinsats det är. Till exempel så påverkar jästtypen tiden.

Tappa därefter upp vinet och filtrera det. Ha i vinsvavla för att vinet ska konserveras bättre. Häll i ännu aningen vinsvavla efter en månad och avvakta därefter en månad till innan upptappning av vinet.

Var detaljerad med att skölja ur hinkar och kärl utförligt efter bruk. Det bästa är att använda oparfyrmerade rengöringsmedel ifall man inte vill löpa risk att dofter ska sitta kvar. När vinet ska provsmakas är det bra att ha ett fat att lägga skopor, mätglas och oechslemätaren på. Locket till hinken bör placeras rättvänd på en större skål så att föroreningar inte kommer i kontakt med den sida som befinner sig inåt i hinken.

I över 30 år har Gert Strand AB haft erfarenhet av hembryggning, och erbjuder ett väldigt utbud som hjälper dig att lyckas. Företaget har specialiserat sig speciellt på vinsatser för vinbryggning, och har som utgångspunkt att bryggning ska vara simpelt. De levererar samma produkter till den etablerade vinindustrin men erbjuder också mer anpassade produkter för hemmabruk utan att för den skull tumma på kvaliteten. Gert Strand AB saluför dessutom aktivt kol och speciell vinjäst som är produkter som flera hemmabryggare använder sig av.


  • hembryggning
  • vinbryggning
  • vintillverkning

Share This Post

  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • Pinterest

Related Posts

Leave A Comment

Click here to cancel reply.

You must be logged in to post a comment.

Menu

  • Den nya generationens dryckesvaror: Aromhusets stilldrinkskoncentrat utan socker
  • Aromhusets Grapefrukt – Blodapelsin läskkoncentrat sockerfritt: Ren smak utan bismak
  • Lär dig förstå fraktkostnader för ditt paket: Använd denna volymvikt-kalkylator för att sänka fraktavgifterna och undvika överraskande extra kostnader.
  • Är Aromhusets stilldrink-koncentrat med aromerna Grapefrukt & Passionsfrukt utan socker?
  • Aromhuset sockerfritt läskkoncentrat apelsin: Garanterat utan bismak|

    Aromhuset apelsinläskkoncentrat utan socker: Utan bismaksgaranti

    |

    Sockerfritt apelsinläskkoncentrat från Aromhuset: Garanterat fri från bismak

    |

    Garanterat bismaksfritt: Aromhuset sockerfritt apelsinläskkoncentrat

    |

    Aromhuset apelsinläskkoncentrat sockerfritt: Bismaksfri garanti

  • Aromhuset grumlig citron läskkoncentrat utan socker: En ren smakupplevelse utan eftersmak
  • Aromhuset Sockerfria Passionsfrukt Stilldrink: En Söt, Fruktig och Syrlig Törstsläckare Helt Utan Socker
  • Citronsyra avkalkning: Så Rensar Du Bort Kalkavlagringar Effektivt
  • Så köper du glycerin av hög kvalitet
  • Aromhuset sockerfritt läskkoncentrat sockerdricka: äkta smak utan eftersmak
  • Aromhusets sockerfria hallonsaft: Ett sunt och svalkande val för att stilla törsten oavsett tillfälle
  • (no title)
  • Ren smak utan bismak med Aromhusets sockerfria colakoncentrat
  • Ekonomisera och undvik chockartade extraavgifter genom att använda internetbaserade verktyg för att beräkna transportkostnader.
  • Ge läsken en makeover genom att välja smaksatt bordsvatten och se kilona försvinna!
  • Köpa citronsyra: En fullständig guide för inköp och användning
  • Citronsyra avkalkning: Så Tar Du Bort Kalkavlagringar Effektivt
  • Askorbinsyra äppelmos: Fördelar och praktisk användning
  • Förebygg plötsliga fraktutgifter för dina paket genom att använda denna gratis volymviktsberäknare
  • Diskrimineringsombudsmannens misslyckande i Svedala: Ett risk mot rättssäkerheten

Pages

  • Privacy
  • Sitemap
  • Korkapparat Hem
  • Brygga hemma
  • Privacy
  • Sitemap

Powered by korkapparat.se