•  
  • Korkapparat Hem
  • Brygga hemma
  • Privacy
  • Sitemap

Dextros används effektivt till bryggning I hemmet

Dextros brukar tjäna som en huvudsaklig ingrediens till ölbryggningen. Dextros kan även kallas för druvsocker och finns mestadels i vanliga butiker. Men det ultimata är att inbringa sockret från en källa (tex. hembryggning.se) som fokuserar just på ölbryggning samt vinberedning.

brygga

Debatten om vilket socker man ska ha i ölet fortsätter

Det tycks fortgå en bestående debatt om vilket socker som man ska tillämpa då man vill brygga öl hemma. En del anser att det enbart är dextros som gäller om man vill få till en bra smak medan andra säger att vanligt socker rentav kan vara bättre för jäsning och att det inte gör någon skillnad vad innefatta smak.

Ifall du just har kommit igång med vinbryggning och ölbryggning så kan det vara klokt att bortse från den här debatten. Det viktigaste är alltså att vara noggrann med renligheten, att hålla gedigen temperatur och att arbeta på ett metodiskt sätt där man inte missar något moment.

Detta gäller både då man vill brygga vin och då man brygger öl men det är just de som brygger öl som tycker om att diskutera det där med korrekt typ av bryggsocker. Om du jobbar på ett metodiskt vis så kan du komma fram till korrekt balans genom att bara ändra en sak i bryggeriprocessen åt gången. Börja med bryggsockret och fokusera på andra bitar av ölbryggningen innan du ger dig på farinsocker och annat spännande.

Vad säger experterna om sockret och smaken?

Det finns en orsakt till att bryggsocker säljs, det är jästens naturliga föda och finns i både vindruvor och mäskad malt.

Strösocker å andra sidan är en disackarid och utgör bara till 50% av druvsocker. Resten är fruktsocker, fruktos, som är avsevärt svårare för jästen att jäsa. Mer biprodukter bildas och vid högalkoholjäsning tvingas det vara dextros för att åstadkomma de sista 2-3 %-en.

De som har hållit på med ölbryggning hemma ett bra tag har rentav lite annorlunda åsikter vad gäller dextros och vanligt socker. En del hävdar att vanligt socker enkelt skänker öl som smakar cider medan andra säger att det här är nonsens.

En del menar att det enbart är färgen som kommer att påverkas av inslag som brunt socker och att smakskillnaden är så pass knapp att det minsann icke spelar någon roll.

Något man måste minnas är att ölet kan få en speciell smak på grund av annat än sockret. Det är först när man minsann har god koll på hela bryggningsprocessen som man kan starta ha synpunkter om sockrets påverkan på smak, färg samt mer.

Hålla sig noga till receptet eller köra en egen blandning

Som nybörjare så är det bäst att hålla sig till det recept som man har. Ifall det står vanligt socker så ska man alltså ej vara smart och byta ut med dextrosen. Också erfarna bryggare kan välja att hålla sig strikt till recept trots att de har lång erfarenhet av vad som funkar och vad som inte gör det.

Kom ihåg att de skilda delarna i receptet samverkar och att din teknik samt metod också kommer att influera resultatet. Om du följer ett recept och därefter får riktigt bra öl så vet du ju exakt hur du kan få samma goda öl igen. Du bör helst undfly att blanda på känsla.


  • bryggsocker
  • dextros

Share This Post

  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • Pinterest

Related Posts

Menu

  • Den nya generationens dryckesvaror: Aromhusets stilldrinkskoncentrat utan socker
  • Aromhusets Grapefrukt – Blodapelsin läskkoncentrat sockerfritt: Ren smak utan bismak
  • Lär dig förstå fraktkostnader för ditt paket: Använd denna volymvikt-kalkylator för att sänka fraktavgifterna och undvika överraskande extra kostnader.
  • Är Aromhusets stilldrink-koncentrat med aromerna Grapefrukt & Passionsfrukt utan socker?
  • Aromhuset sockerfritt läskkoncentrat apelsin: Garanterat utan bismak|

    Aromhuset apelsinläskkoncentrat utan socker: Utan bismaksgaranti

    |

    Sockerfritt apelsinläskkoncentrat från Aromhuset: Garanterat fri från bismak

    |

    Garanterat bismaksfritt: Aromhuset sockerfritt apelsinläskkoncentrat

    |

    Aromhuset apelsinläskkoncentrat sockerfritt: Bismaksfri garanti

  • Aromhuset grumlig citron läskkoncentrat utan socker: En ren smakupplevelse utan eftersmak
  • Aromhuset Sockerfria Passionsfrukt Stilldrink: En Söt, Fruktig och Syrlig Törstsläckare Helt Utan Socker
  • Citronsyra avkalkning: Så Rensar Du Bort Kalkavlagringar Effektivt
  • Så köper du glycerin av hög kvalitet
  • Aromhuset sockerfritt läskkoncentrat sockerdricka: äkta smak utan eftersmak
  • Aromhusets sockerfria hallonsaft: Ett sunt och svalkande val för att stilla törsten oavsett tillfälle
  • (no title)
  • Ren smak utan bismak med Aromhusets sockerfria colakoncentrat
  • Ekonomisera och undvik chockartade extraavgifter genom att använda internetbaserade verktyg för att beräkna transportkostnader.
  • Ge läsken en makeover genom att välja smaksatt bordsvatten och se kilona försvinna!
  • Köpa citronsyra: En fullständig guide för inköp och användning
  • Citronsyra avkalkning: Så Tar Du Bort Kalkavlagringar Effektivt
  • Askorbinsyra äppelmos: Fördelar och praktisk användning
  • Förebygg plötsliga fraktutgifter för dina paket genom att använda denna gratis volymviktsberäknare
  • Diskrimineringsombudsmannens misslyckande i Svedala: Ett risk mot rättssäkerheten

Pages

  • Privacy
  • Sitemap
  • Korkapparat Hem
  • Brygga hemma
  • Privacy
  • Sitemap

Powered by korkapparat.se