Prova att göra detta superbilliga vin
Vid måltiderna är det inte alltid som alla har råd att unna sig ett riktigt gott vin.
Men om det nu vore möjligt, skulle samtliga älska att äta till ackompanjemang av denna förfriskning.
Vin är en dryck som har firats sedan urminnes tider.
Det finns dokument som visar att det bryggdes och fanns med på favoritlistan redan när människan precis hade lärt sig att odla sin föda.
Denna förfriskning rekommenderas för konsumtion av män, kvinnor samt pensionärer.
Det röda druvvinet i synnerhet har visat några exceptionella egenskaper vad gäller att förhindra åldrande, liksom att det har flera medicinska fördelar om de tas regelbundet eftersom det är extremt rikt på antioxidanter.
För dem som ej kan köpa vin, är allt inte förlorat.
Vem som helst kan göra ett ganska gott vin med ingredienser som kommer från kökshyllan.
Detta inlägg kommer att visa dig hur man åstadkommer detta.
Med lite övning kommer du att kunna brygga ditt eget billiga vin som i smak kan konkurrera med de allra bästa (hmmm).
Innan vi startar vill jag förtälja att det förekommer ett snabbare sätt som också ger ett smakrikare vin. Inhandla en vinsats från vinsatser https://hembryggning.se/vinsatser.html ifrån hembryggning.se, prisad.se eller liknande marknadsplats.
Vad du behöver för ditt hemgjorda vin
En halv kopp socker
144 gram druvsaft (ungefär 3 burkar) – se till att dessa är 100 procent druvsaft och ej har några övriga tillsatser
En flaska där du kan mäta 4 liter vätska
Två-tre ordinarie ballonger eller 2 jäshinkar eller plastdunkar
Vatten – Det rekommenderas att använda destillerat vatten, men du kan använda ditt vanliga kranvatten för att ytterligare reducera kostnaderna
Ett stift som kommer att användas för att göra en del hål i ballongerna
Vinjäst. Men om du inte har det, kan vanligt bagerijäst fungera likaså fast smaken blir dessvärre därefter.
Kolla på webben efter ett bra vinjäst, de kostar inte många kronor per komplett flaska.
För nybörjare som behöver aningen mer orientering samt assistans, skulle det vara bra om du se till att du har med dig en mätkopp, ett gummiband alternativt ett stramt rep, en tratt samt flaskor
Kavla upp ärmarna och gör dig klar att göra vin
Ta tratten och häll sedan saften i behållaren.
Häll samtliga tre burkar (totalt 144 gram) och häll sedan i dubbelt så mycket vatten.
Om du har tre burkar saft, häll sex burkar vatten.
Skaka alltihop tills blandningen blir absolut homogen.
Vid denna punkt, addera den halva koppen socker.
Skaka igen grundligt.
Sockret bör vara helt löst i slutet av blandningen.
Nu tar vi jästen.
Följ instruktionerna, blanda ut jästen i enlighet med instruktioner och få den färdig för tillämpning.
När jästen är klar, addera även denna till blandningen du har och skaka igen.
När detta har slutförts, binda du ballongen till mynningen av behållaren.
Säkerställ att ballongen har några hål i sig innan du knyter fast den till mynningen av behållaren.
Det finns ett särskilt vis att knyta ballongen till mynningen av behållaren.
Det bör helst vara väl gjort och tätt (här kan du nyttja snöre alternativt gummiband att knyta med).
Placera behållaren på en varm plats, där den inte bör störas på åtminstone en halv dag (12 timmar).
Vid slutet av denna tid kommer du att höra poppande ljud av bubblor.
Detta är ett intyg på att jästen funkar bra.
När dagarna passerar (processen kan ta några 2-3 veckor) kommer ballongen att bli uppblåst med gas som genereras av jäsningsprocessen.
Så länge ballongen blåses upp är processen verksam.
Du kommer att veta när vinet är klart, när ballongen töms.
Ditt vin är klart!
Nu tvingas du hälla det långsamt genom en sil i de flaskor du önskar lagra det i.
Flaskorna bör företrädesvis ha en mörk kulör.
Stoppa in i kylskåpet och njut efteråt av ditt eget vin som kostade nästan ingenting – men det är smaskigt! Nästa brygd kanske blir en vinsats?
Leave A Comment
You must be logged in to post a comment.