•  
  • Korkapparat Hem
  • Brygga hemma
  • Privacy
  • Sitemap

Med boken Hemmaframställning av Vin kan du komma igång med bryggningen

Hemmaframställning av Vin är skriven av Kjeld Erlandsen och har hjälpt både nybörjare och lite mer erfarna vinbryggare i drygt 30 år. Det är en av de främsta böckerna inom ämnet och har utkommit i många skilda reviderade upplagor. Boken består av mycket praktisk information om hur man på bästa vis brygger sitt vin.

Vad gäller just vin så är det inte ett onaturligt steg att från att endast gilla att dricka vin även börja intressera sig för bryggning. Den som dricker mycket vin och provar olika sorter kommer oundvikligen lära sig mer och mer om smaker, druvsorter o.s.v. Hos vissa uppstår någonstans på vägen idén om att börja brygga eget vin. Dels tycks det kunna bli en givande och roande hobby och dels finns det möjlighet att tjäna en hel del pengar.

En del personer avstår dock från att börja framställa eget vin p.g.a. tvekan samt okunskap. Det är synd med tanke på att processen oftast är enklare än vad man tror. Världens främsta vinexperter förfinar oupphörligt metoder för vinframställning överlag. Det dyker oupphörligen upp nya ingredienser och nya vinjäster som håller en mycket hög kvalité.

Utvecklingen är viktig på så vis att allt mindre inom all typ av vinframställning lämnas åt slumpen. Mycket av framgångarna överlag påverkar i sin tur också processerna för hemmabruk. Samtliga dessa framgångar tenderar att påtagligt influera slutresultatet. Man ska vara noggrann med att också hemma inte lämna vinbryggningen åt slumpen. Med bättre kontroll över processen desto mer enastående resultat. I boken Hemmaframställning av Vin så betonas just det.

Det krävs en del väsentlig utrustning för att börja att brygga vin. Först och främst behövs en hävert som ska användas till upptappning och även till omtappning. Därtill krävs ett jäskärl och en gummihätta med jäsrör.

Ett förslag är att inför bryggningen skriva ned precis allting som behövs, och dessutom göra upp en lista på de arbetsmoment som ska följas. Allt i anteckningarna ska följas till punkt och pricka. Det innebär att du slipper eventuella överraskningar på vägen och ökar dina chanser att lyckas. Med tanke på att det tar ganska lång tid att brygga en sats så vill man inte helst börja om från början. Det är dessutom betydelsefullt att utrustningen är ren. Om inte så är det stor risk att det påverkar smaken. Kontrollera självfallet så att utrustningen även är hel. Som sagt, det är relevant att inte lämna någonting åt slumpen.

Den som vill få mer genomgripande information om vinprocessen bör läsa Hemmaframställning av Vin. Är man intresserad av nya ingredienser kommer man inte bli besviken då mycket i boken fokuserar på det. Du kommer erhålla utförliga svar på varför dessa ingredienser används och vilken nytta de gör. Boken fokuserar dessutom på smaksättning samt vinprovning. Dessutom står det att läsa om övriga nyheter om starkviner.

Hur får man tag i boken? Det är rentav enklare än vad man tror och inom mycket kort kan du sitta och läsa boken omedelbart på datorskärmen eller via din läsplatta. Boken är nämligen åtkomlig som e-bok genom landets bibliotek. Det bästa av allt är att den är totalt kostnadsfri att låna. Det enda som krävs är att registrera sig för ett e-konto.

Ingen tid att förlora, låna Hemmaframställning av Vin, omedelbart


  • hembryggning
  • vinbryggning
  • vintillverkning

Share This Post

  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • Pinterest

Related Posts

Leave A Comment

Click here to cancel reply.

You must be logged in to post a comment.

Menu

  • Tycker ni att Aromhuset Zero Stilldrinkkoncentrat Päron har en smak som påminner om färska päron?
  • Aromhuset Stilldrinkkoncentrat med smak av Citrusfrukt och Rödapelsin
  • Vad finns det i Aromhusets Fruktexplosion och någon smak har den?
  • Rabarbrastilldryck – koncentrat
  • Nya generationens drycker: Aromhusets sockerfria stilldrinkskoncentrat
  • Kan jag blanda Ananas-koncentratet/Ananas-förtätningen med andra smaker för att skapa en egen tropisk dryck?
  • Varför erbjuder Svenskt Kosttillskott inte kolloidalt silver av premiumkvalitet?
  • Hur balanseras smakerna i Grapefrukt & Blodapelsin-koncentratet?
  • Vad används citronsyra till: Mångsidiga Användningsområden och Fördelar
  • Nya generationens drycker: Aromhusets sockerfria stilldrinkskoncentrat
  • Vad innebär det att ha en Ananas \”naturlig\” smak?
  • Aromhuset sockerfritt läskkoncentrat fruktsoda: Upplev ren smak utan eftersmak
  • Är askorbinsyra riskabelt: Betydelsefull information
  • Upptäck Den Pigga Smaken av Aromhusets Sockerfria Grapefrukt Saft: En Hälsosam och Anpassningsbar Dryck för Alla Omständigheter
  • Det optimala sötningsmedlet: Sockerkoncentrat utan bismak
  • Varför är premium kolloidalt silver inte tillgängligt hos Svenskt Kosttillskott?
  • (no title)
  • Är Aromhusets Banan stilldrink ett bra valmöjlighet för att stilla törsten under heta sommardagar?
  • Existerar det vuxensorter som motsvarar Blodapelsin i ert sortiment?
  • Aromhuset sockerfritt läskkoncentrat krusbär: Njut av äkta smak utan oönskvärda toner

Pages

  • Privacy
  • Sitemap
  • Korkapparat Hem
  • Brygga hemma
  • Privacy
  • Sitemap

Powered by korkapparat.se