•  
  • Korkapparat Hem
  • Brygga hemma
  • Privacy
  • Sitemap

Prova att göra detta superbilliga vin

Inte samtliga av oss har råd att ha ett glas gott vin på våra bord vid våra måltider.

Men om det nu vore möjligt, skulle alla älska att äta till ackompanjemang av denna förfriskning.

Vin är en dryck som har firats sedan urminnes tider.

Det finns dokument som visar att det bryggdes och fanns med på favoritlistan redan när människan precis hade lärt sig att odla sin föda.

Denna förfriskning rekommenderas för konsumtion av män, kvinnor samt pensionärer.

Det röda druvvinet speciellt har visat en del exceptionella egenskaper vad gäller att stoppa åldrande, liksom att det har flera medicinska fördelar om de tas regelbundet med tanke på att det är ytterst rikt på antioxidanter.

För dem som ej kan handla vin, är allt icke förlorat.

Vem som helst kan åstadkomma ett ganska bra vin med ingredienser från kökshyllan.

Detta inlägg kommer att påvisa dig hur man gör detta.

Innan vi börjar skall jag berätta att det förekommer ett enklare sätt som också ger ett smakrikare vin. Beställ en vinsats från www.hembryggning.se vinset genom att klicka här på hembryggning.se, prisad.se eller liknande marknadsplats.

Med lite övning kommer du att klara av att brygga ditt eget billiga vin som i smaker kan tävla med de allra ultimata (hmmm).

Vad du behöver för ditt hemgjorda vin

En halv kopp socker

144 gram druvsaft (ungefär 3 burkar) – se till att dessa är 100 procent druvsaft och inte har några övriga tillsatser

En flaska där du kan mäta fyra liter vätska

Två-tre ordinarie ballonger

Vatten – Det rekommenderas att nyttja destillerat vatten, men du kan bruka ditt vanliga kranvatten för att ännu mer minska kostnaderna

Ett stift som kommer att användas för att göra en del hål i ballongerna

Vinjäst. Men ifall du inte har det, kan normalt bagerijäst fungera likaså fast smaken blir dessvärre därefter.

Kolla på internet efter ett bra vinjäst, de kostar inte många kronor per färdig flaska.

För nybörjare som behöver en aning mer orientering samt assistans, skulle det vara bra om du se till att du har med dig en mätkopp, ett gummiband alternativt ett stramt rep, en tratt och flaskor

Kavla upp ärmarna och gör dig klar att producera vin

Ta tratten och häll därefter saften i behållaren.

Häll alla 3 burkar (totalt 144 gram) och häll därefter i dubbelt så mycket vatten.

Om du har tre burkar saft, häll 6 burkar vatten.

Skaka alltihop tills blandningen blir absolut enhetlig.

Vid denna punkt, tillsätt den halva koppen socker.

Skaka igen grundligt.

Sockret ska vara helt löst i slutet av blandningen.

Nu tar vi jästen.

Följ instruktionerna, blanda ut jästen i enlighet med instruktioner och få den redo för bruk.

När jästen är klar, addera också denna till blandningen du har och skaka igen.

När detta har slutförts, binda du ballongen till mynningen av behållaren.

Säkerställ att ballongen har några hål i sig innan du knyter fast den till mynningen av behållaren.

Det finns ett speciellt sätt att knyta ballongen till mynningen av behållaren.

Det bör vara väl gjort och tätt (här kan du använda snöre alternativt gummiband att knyta med).

Placera behållaren på en varm plats, där den inte bör störas på åtminstone en halv dag (12 timmar).

Vid slutet av denna tid kan du höra poppande ljud av bubblor.

Detta är ett intyg på att jästen fungerar väl.

När dagarna passerar (processen kan ta några 2-3 veckor) kommer ballongen att vara uppblåst innehållandes gas som genereras från jäsningsprocessen.

Så länge ballongen blåses upp är processen igång.

Du kommer att veta när vinet är färdigt, när ballongen töms.

Ditt vin är färdigt!

Nu tvingas du hälla det sakta genom en sil i de flaskor du önskar lagra det i.

Flaskorna bör företrädesvis ha en mörk färg.

Stoppa in i kylskåpet och njut därefter av ditt eget vin som kostade närapå ingenting – men det är gott!


  • vinsats
  • vinsatser

Share This Post

  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • Pinterest

Related Posts

Leave A Comment

Click here to cancel reply.

You must be logged in to post a comment.

Menu

  • Tycker ni att Aromhuset Zero Stilldrinkkoncentrat Päron har en smak som påminner om färska päron?
  • Aromhuset Stilldrinkkoncentrat med smak av Citrusfrukt och Rödapelsin
  • Vad finns det i Aromhusets Fruktexplosion och någon smak har den?
  • Rabarbrastilldryck – koncentrat
  • Nya generationens drycker: Aromhusets sockerfria stilldrinkskoncentrat
  • Kan jag blanda Ananas-koncentratet/Ananas-förtätningen med andra smaker för att skapa en egen tropisk dryck?
  • Varför erbjuder Svenskt Kosttillskott inte kolloidalt silver av premiumkvalitet?
  • Hur balanseras smakerna i Grapefrukt & Blodapelsin-koncentratet?
  • Vad används citronsyra till: Mångsidiga Användningsområden och Fördelar
  • Nya generationens drycker: Aromhusets sockerfria stilldrinkskoncentrat
  • Vad innebär det att ha en Ananas \”naturlig\” smak?
  • Aromhuset sockerfritt läskkoncentrat fruktsoda: Upplev ren smak utan eftersmak
  • Är askorbinsyra riskabelt: Betydelsefull information
  • Upptäck Den Pigga Smaken av Aromhusets Sockerfria Grapefrukt Saft: En Hälsosam och Anpassningsbar Dryck för Alla Omständigheter
  • Det optimala sötningsmedlet: Sockerkoncentrat utan bismak
  • Varför är premium kolloidalt silver inte tillgängligt hos Svenskt Kosttillskott?
  • (no title)
  • Är Aromhusets Banan stilldrink ett bra valmöjlighet för att stilla törsten under heta sommardagar?
  • Existerar det vuxensorter som motsvarar Blodapelsin i ert sortiment?
  • Aromhuset sockerfritt läskkoncentrat krusbär: Njut av äkta smak utan oönskvärda toner

Pages

  • Privacy
  • Sitemap
  • Korkapparat Hem
  • Brygga hemma
  • Privacy
  • Sitemap

Powered by korkapparat.se